Kategoriat
Yleinen

Valaistuminen, vihkimykset ja mestaroituminen

Teksti: Juha Korhonen, Tentica


Ihmiset ovat kautta aikojen harjoittaneet eri uskontoja ja niihin liittyneitä rituaaleja. Vielä tänäkin päivänä monissa kulttuureissa ja uskonnoissa ympäri maailmaa ihmiset tekevät erilaisia riittejä saavuttaakseen korkeita henkisiä tiloja. Varsinkin idän kulttuureissa näitä harjoitetaan laajasti. Tavoitteena näissä on tietoisuutemme merkittävä nouseminen.

Kirjallisuudessa tämän tyyppiset aiheet olivat vielä 1900-luvun alkupuoliskolla varsin suosittuja. Aiheet olivat tuolloin syvempiä ja jopa valaistuminen ja vihkimykset olivat valtavirtaa. Toinen henkisyyden aalto syntyi 1970-luvulla, joka toi tullessaan useita keveämpiä vaikutteita, kuten jooga, Taiji ja meditaatio, joiden avulla pyrittiin harjoittamaan henkisyyttä arjen keskellä.

Nyt elämme kuitenkin jälleen uutta henkistä nousukautta. On tullut aika keskittyä syvemmin henkisyyteen ja kurkottaa kohti korkeinta minäämme.

Ihmisenä kannamme monenlaisia ajatuksia, tunteita, tekoja, harhoja ja haasteita. Lähtökohtaisesti meidän tulisi kyetä puhdistamaan ajattelumme ja sydämemme mahdollisimman puhtaaksi kaikesta sellaisesta, joka vie meitä kohti kärsimystä ja huonoa oloa. Meidän tulisi päästä eroon harhoistamme ja uskomuksistamme, eli kaikesta epätodesta elämässämme. Tätä vaihetta kutsutaan vanhassa teosofisessa kirjallisuudessa puhdistuksen tieksi – tieksi, joka johtaa meidät valaistumiseen.

Ensimmäinen vihkimys: turva

Kun henkisellä tiellä saavutetaan sellainen vaihe, että kiinnostus näitä asioita kohtaan muuttuu eräänlaiseksi janoksi, hengenjanoksi, on aika asettaa jokin henkinen tavoite itselleen. Hyvä ensimmäinen askel on valaistuminen, eli ensimmäinen vihkimys. Päinvastoin kuin usein uskotaan, valaistuminen ei ole kenellekään meistä ylitsepääsemätön eikä mahdoton tehtävä. Valaistuminen on toiselta nimeltään tiedostuminen, jolla tarkoitetaan tietoiseksi tulemista elämän todellisesta luonteesta, sen lainalaisuuksista sekä siitä mikä on totta ja mikä harhaa.

Jokainen meistä on omalla tiellään menossa omassa tärkeässä vaiheessaan. Vain sinä itse voit mitata henkistä edistymistäsi. Jos olet jo valaistunut ja olet valmis ottamaan vastaan jonkun korkeamman henkisen tavoitteen, sinun kannattaa kuunnella sydäntäsi, joka kertoo, mikä olisi juuri nyt hyvä tavoite.

Ensimmäinen vihkimys on perusta henkiselle kehityksellemme. Siinä meistä riisutaan lukemattomia uskomuksiamme ja vääriä kuvia asioista, joita olemme oppineet vanhemmiltamme tai muilta ihmisiltä ympärillämme. Tyypillisimpiä harhojamme ovat älyn ja oikeassa olemisen, viiden aistin, sekä erilaisten tunteiden, kuten pelon ja rakastamattomuuden, vihan ja katkeruuden harhat, sekä rikkauden, köyhyyden ja itsekkyyden harhat.

Luomme usein väärän kuvan asioista siksi, että meillä on väärä kuva itsestämme, elämästämme ja suhteestamme muihin ihmisiin. Tämä kumpuaa pohjasta, jonka saamme (iso)vanhemmiltamme tai muilta henkilöiltä, joilla on vaikutusta näkemyksiimme. Vanhemmiltamme saamme myös tajunnan miehestä ja naisesta, isästä ja äidistä. Juuri tämä on se perusta, josta me ihmisinä kumpuamme. Se lennättää meidät trampoliinin lailla kohti korkeinta minäämme tai jättää ponnistuksemme vajaaksi ja estää kehityksemme. Kutsun tätä kuvaa naisesta ja miehestä kristuskallioksi. Tämän voi luoda uudeksi tutkimalla tietoisesti itseään – sitä missä asioissa itsessä on vielä harhaa. Vain tältä pohjalta voidaan luoda todeksi tämä harhoista vapaa minäkuva. Mikäli et itse onnistu eheyttämään tai tasapainottamaan kristuskalliotasi, voit käyttää apunasi vaikka Ihmisen kultaisen kirjan harjoituksia (Korhonen 2014) tai varata minulle konsultaatioajan.

Valaistuminen on sellainen hetki tai ajanjakso, jossa tunnet, että olet saanut aivan valtavat voimat ja tietoisuuden, jolla ei ole vertaa. Tämän jälkeen kohdatessasi esimerkiksi jonkun mieltäsi askarruttavan ihmisen tai asian tiedät välittömästi, mikä on oikein ja väärin, sillä sinulle aukeaa tuolla hetkellä uusi aisti – selvätietoisuus. Kuten sanotaan, kolkuttavalle avataan ja kysyvälle vastataan; kun janoat totuutta, se näytetään sinulle.

Puhdistettuasi mieltäsi ja sydäntäsi riittävästi pelosta ja harhasta avaudut aivan uuteen maailmaan ja todellisuuteen, jossa voit elää vapaana kirkkaassa tietoisuudessa. Kun olet valaistunut, et välttämättä tiedosta sitä sillä hetkellä, mutta tiedät, että olet oppinut paljon ja näet asioita, joita muut eivät näe. Saatat kuitenkin kokea myös eristyneisyyttä muista ihmisistä, jotka kulkevat ja elävät vielä harhassa. Saatat ruveta valtoimenaan kirjoittamaan vaikka runoja tai puhumaan tai laulamaan sydämestäsi kauniita rakkauden säveliä. Koet olevasi täysin vapaa ja riippumaton. Mutta muista, että vaikka uusi tietoisuus lisää valtaa, tuo se samalla myös vastuuta!

Valaistuttuasi ymmärrät olevasi aina turvassa, etkä enää pelkää tai koe turvattomuutta minkään asian suhteen. Tällöin heräät todellisuuteen, jossa olet yhtä kaiken kanssa ja olet ikään kuin kaiken summa. Kokemus on mullistava ja se muuttaa sinua pysyvästi. Et sen jälkeen kykene, etkä tahdo, rakentaa enää mitään valheelle, etkä myöskään kykene valehtelemaan. Ennen tätä prosessia sinulla saattaa olla pohjalla vaikea ja haastava elämä, joka on raastanut ja repinyt sinut hajalle, niin henkisesti, kuin fyysisesti. Tällöin juuri valaistuminen on palkintosi kovasta työstä sekä tahdostasi oppia uutta ja kehittyä henkisesti. Tässä vaiheessa olet puhdistanut sydämesi melkein puhtaaksi kaikesta vanhasta ja vahingollisesta.

Eräs tärkeä asia, mikä tulee tässä vihkimyksessä opeteltavaksesi, on palvelu. Sinun on opittava auttamaan ja palvelemaan muita sekä oppimaan pois itsekkyydestä. Tuo tilalle uusi termi: pyhä itsekkyys, jossa tahdot sydämestäsi jotain sellaista, mistä on hyötyä sinulle itsellesi voidaksesi jakaa sen muille.

Vain hyvällä ja korkealla motiivilla voit nähdä koko elämäsi muuttuvan ihmeeksi; tahdo itsellesi, jotta voi jakaa muille.

Tästä tulemmekin toiseen tärkeään asiaan, joka on tahtoenergia. Kyseessä on energia, jossa on aina mukana pyyteettömän rakkauden tahto. Tämä energia kumpuaa pyhästä hengestä eli Jumalan luomisvoimista, ja kun sydämestäsi tahdot jotain, se toteutuu, sillä se on rakkauden tahto. Kun olet sydämessäsi ja kuuntelet, voit luoda elämäsi täydelliseksi runsaudessa ja rakkaudessa. Sydämesi pursuaa rakkauden tahtoa ja tietoisuutta, joiden avulla kaikki asiat vain sujuvat. Tahto-energian avulla voit myös päivittää vanhan luomistyösi, tai jonkun asian, jossa olet luonut itsellesi kärsimystä. Tietoisella tahdollasi muuttaa sen vaikka iloksi. Tahto-energia ei ole halua, joka kumpuaa mielestä, vaan suoraan pyyteettömästä rakkaudesta. Näin ollen on myös olennaista, käytätkö pyynnöissäsi sanaa, haluan vaiko tahdon, sillä näistä jälkimmäiseen kätkeytyy suunnaton todeksi luomisen voima.

Suoritettuamme ensimmäisen vihkimyksen, saamme siitä symboliksi auraamme kultaisen valopallon.

Toinen vihkimys: kiitollisuus

Hurmioitumisen vaiheen jälkeen voi henkisessä kehityksessäsi tulla pitkä tasoittumisaika, jolloin saat vain elää ja olla rauhan keskellä. Se on tyyntä myrskyn edellä, sillä olet jälleen vahvempi ja tietoisempi, mistä syystä sydämesi vanhimmat ja raskaimmat oppiläksyt alkavat hiljalleen avautua. Näiden kokemusten myötä myös uudet aistit, selvänäkö, -tunto ja -tietoisuus, avautuvat sinulle voimakkaasti. Saatat kyetä samaistumaan mihin tahansa asiaan, esineeseen, tai ihmiseen silmänräpäyksessä. Samalla tulet lisääntyvissä määrin kokemaan myös ihmisten kärsimyksen nahoissasi. Tästä alkava vaihe voi olla ahdistava ja synkkäkin.

Sydämessäsi olevat pimeimmätkin asiat, joihin et ole vielä vienyt rakkauttasi, on sinun se sinne vietävä. Vaikeitakin asioita itsessäsi sinun on rakastettava täysin ilman ehtoja. On kyettävä antamaan itselle anteeksi, aivan kaikessa. Ilman anteeksiantoa kehittymisesi pysähtyy tähän vaiheeseen. Tämä siitä syystä, että tässä vaiheessa voit tehdä tai kokea sellaisia asioita, joita et voi hyväksyä itsellesi. Tämä tekee ajanjaksosta raastavan, mutta opettavaisen. Muista, että istuessasi henkisesti pimeässä ja joutuessasi siellä kohtaamaan kaikkein rankimmat ja haastavimmat katkeruuden tunteesi, saat silti juuri tuosta pimeydestä kaikkein eniten eväitä tulevaan valoisaan kauteesi, jossa voit nauttia oppimastasi ja jakaa sitä muille.

Kovimmat paikat elämässämme ovat niitä, joista saamme eniten ja jotka lopulta tekevät meistä vapaampia. Olemme jo tässä vaiheessa todennäköisesti tajunneet elämäntehtävämme. Samalla kun vastuumme kasvaa huomattavasti, meidän pitää muistaa, että emme voi tehdä tai edes ajatella mitään sellaista, joka vahingoittaa jotakuta. Tämä on kovan luokan koulua, eikä satunnaisiin virheisiin on vielä varaa, mutta niistä koituu seurauksia. Emme siis voi näin laajalla ymmärryksellä enää mennä tunteidemme mukaan ja tehdä harkitsemattomia asioita, sillä teoillamme on seuraus, joka tarkoittaa yleensä tietoisuutemme tai voimamme menetystä. Joudumme tämän jälkeen käymään uudestaan ensimmäisen vihkimyksemme oppiläksyä, johon liittyy suhteemme muihin ihmisiin.

Toisen vihkimyksen yksi tärkeä oppiläksy on kateudesta ja mustasukkaisuudesta pääseminen. Nämä ilmenevät hyvin erilaisina eri ihmisillä. Tämä on kenties haastavin oppiläksy koko kehityksemme historiassa, sillä se nostaa meistä esiin kaiken sen, josta olemme joskus olleet katkeria, ja asiat, joista olemme jääneet paitsi. Tämä on yksinäisin vaihe elämässämme, sillä saatamme tuntea olevamme täysin yksin ja hyljättyjä. Tämä on kuitenkin tarkoituskin, sillä ilman tätä koettelemusta emme voi koetella uskoamme elämään ja pyyteettömään rakkauteen. Pysy siis lujana ja luota, rakasta ja kiitä – tämä vie sinut maaliin tässä haastavassa vaiheessa vihkimyspolkuamme.

Arvostelemattomuuden ja anteeksiannon kautta saavutamme lopulta toisen vihkimyksemme ja saamme viisauden vihkimyssauvan! Tämän vihkimyksen suoritettuamme olemme täysin sinut itsemme kanssa. Emme enää tartu muiden ihmisten tunteisiin ja ajatuksiin, tai arvostele heitä, vaan astumme matalasta vihkimysportista solar pleksukseemme ja luomme itsemme puhtaaksi valoksi yhdistymällä täysin korkeimman minämme kanssa.

Kolmas vihkimys: ilo

Kolmannen vihkimyksen haasteena on vihan ja suuttumuksen sammuttaminen, ja sitä kautta täydellinen tunteiden, ajattelun ja kehon hallinta. Avautuneilla henkisillä aisteillamme käymme kehomme solu solulta läpi katsomalla jokaiseen soluumme ja kipuihin, joita niissä kannamme. Jokainen kipu meissä kertoo oman tarinansa. Kuultuamme mitä kipumme kertovat, voimme parantaa ne yksi kerrallaan pyyteettömän rakkauden tahdon avulla ja luoda näin itsellemme täydellisen kehon. Tässä mestaroitumisemme saa jo sysäyksen kohti täydellistymistä.

Tässä vaiheessa saamme oppia vihan mahdottomuuden ja sen vahingollisen voiman meille itsellemme ja muille. Huomaamme toisinaan vielä itsekin suuttuvamme, jolloin pikkumaisuutemme tulee esiin. Tällöin meidän tulee kuitenkin pitää kirkkaana mielessä, että juuri viha on voima kaikelle kärsimykselle maailmassamme. Jokainen vihainen ajatus ja riitely kerryttää kollektiiviseen tajuntaa valtavia vihapyörteitä, jonka tuotetta ovat kaikki ääri-ilmiöt maapallollamme. Kuinka vihasta sitten pääsee eroon?

Vihan takana olevaa iloa kutsutaan suurimmaksi voimaksi maailmassa. Kun ilo otetaan mukaan arkeen tai hengessä luomiseen, elämästä tulee täyttä ja onnellista. Onnellisuuden etsintä on ihmisten mielissä ainaista. Toiset henkiset suuntaukset sulkevat onnellisuuden pois henkisyydestä, kertoen sen olevan itsekästä tai pahasta. Asia on kuitenkin päinvastoin, sillä silloin kun onnellisuus kumpuaa sisältä, se on tulvillaan ilon voimaa. Pyyteettömän rakkauden sydän on aina tulvillaan iloa ja onnellisuutta ja tämä ilo kumpuaa puhtaasta olemisen ilosta. Tästä samasta tilasta ja tunteesta koko maailma on alkujaan luotu. Anna siis oman ilosi kummuta aidosta olemisen tilasta -pyyteettömän rakkauden sydämestä!

Ilon voi aina yhdistää enkeleihin. Pyyteettömän rakkauden enkelit ovat aina käytössäsi, kun tahdot luoda ilosta ja pyyteettömän rakkauden tahdosta. Kun luot jotain, pyydä mukaan enkelit luomaan kanssasi, jolloin pyyteetön rakkaus luo kanssasi kaiken täydelliseksi. Tämän seurauksena kaikki asiat tulevat otetuksi huomioon, ei vain omaksi hyväksesi, vaan kaikille muillekin. Ole kärsivällinen ja anna enkeleille aikaa, sekä usko ja luota apuun sekä sen täydellisyyteen.

Miten iloa sitten pidetään yllä? Ilo kumpuaa olemisen tilassa, jossa annat mielesi ja sydämesi vain olla ja levätä. Anna ajattelusi laskeutua sydämeesi ja anna siellä olevan hiljaisuuden puhua sinulle. Myös hiljaisuus kumpuaa pyyteettömän rakkauden sydämestä ja aivan itsestään se pitää yllä iloa ja onnellisuutta elämässäsi. Kuunnellessasi sydämesi ääntä olet yhtä alkulähteemme kanssa, jolloin tietoisuus ja rauha täyttävät sinut. Tämän täydellisyyden voi rikkoa vain oma mielesi, joka yrittää puuttua asioiden kulkuun, vain sotkeakseen kaiken.

Miten mieli sitten pääsee hallitsemaan ajatuksiamme? Mieli on ovela ja se puuttuu kaikkeen ajattelemalla ja pohtimalla. Ajatellessamme jonkin asian olevan pielessä, pelkomme tulee mukaan kuvaan ja putoamme pois sydäntietoisuudestamme. On tärkeää olla yhtä sydämensä kanssa, olla hiljaa ja kuunnella, sillä sitä seuraamalla asiat sujuvat parhaiten kaikkien kannalta. Kun luomme ilosta, tulee ilo samalla kaikille yhteiseksi hyväksi.

Saavuttaessamme kolmannen vihkimyksen, meille aukeaa kaikki loput henkiset aistit, joiden avulla mikään ei ole mahdotonta, kunhan kuuntelemme pyyteettömän rakkauden tahtoa. Tämä vihkimyksen symbolina saamme kruunuchakramme päälle vihkimyskruunun.

Neljäs vihkimys: mestaroituminen

Tässä vihkimyksessä ihminen meissä lakkaa käytännössä olemasta. Tämä tapahtuu siten, että nostamme energiatasomme niin korkeaksi, että aine meissä muuttuu energiaksi. Kaikki luominen, jonka olemme kyenneet luomaan iloksi, energisoi ja muuttaa meidät kirkkaaksi ja puhtaaksi valoksi. Tässä vaiheessa elävä henkilö on saavuttanut inkarnaatioidensa huippukohdan. Hän kurkottaa tietoisesti kohti omaa jumalkipinäänsä tietäen, että hänellä on nyt valta, tietoisuus ja riittävä rakkaus itseään kohtaan. Hän näkee oman jumalallisen valonsa ja korottaa itsensä tietoiseksi pyyteettömän rakkauden Kristukseksi eli ylösnousseeksi mestariksi.

Kun 70 prosenttia ihmiskunnasta mestaroituu, koemme yhdessä koko ihmiskuntana ylösnousemuksen ja meistä tulee sen jälkeen enkelikunta. Enkelikuntana olemme oppineet läksymme ja otamme kukonaskeleen kohti pyyteettömän rakkauden valoa. Pyyteettömän rakkauden mestarina elämämme jatkuu, joko työssä maapallolla opettaen ihmisille rakkaudesta, tai voimme mennä kohti uusia haasteita. Valittavanamme on esimerkiksi arkkienkelikoulu, työ mestarina auttaen ihmiskuntaa kehittymään tai paluu alkulähteeseen. Kehityksemme voi jatkua ikuisuuksiin, jos tahdomme kehittyä vielä eteenpäin. Vielä kukaan mestari ei ole jättänyt työtään kesken tämän ihmiskunnan hyväksi, vaan on palannut auttamaan meitä. Jokaisella mestarilla on vapaa tahto tässä asiassa.

Tie läpi inkarnaatioiden, haastavien vihkimysten ja mestaroitumisen on meille jokaiselle täysin mahdollinen – kaikki on kiinni omasta tahdostamme. Miten sitten yllämme näin korkealle? Tämä kaikki on mahdollista jumalkipinämme avulla, jonka voima on rajaton. Ollessamme yhtä jumalkipinämme kanssa, olemme kaikkitietoisuudessa ja ikuisessa ilossa.