Kategoriat
12 Sädettä

Säde 11- Palvelu ja kiitollisuus

Teksti: Juha Korhonen

Säde yksitoista on asetettu meille kaikille esimerkiksi. Se kannustaa meitä kaikkia palvelemaan ilolla! Kukapa muukaan olisi parempi esimerkki meille palvelemisesta kuin Äiti Teresa, joka teki työtä koko elämänsä auttaakseen köyhiä Kalkutan slummeissa äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö tällaisia pyyteettömiä auttajia olisi paljon enemmänkin. Heitä on joka puolella maailmaa: kymmenet- ja sadat tuhannet avustustyöntekijät auttavat hädänalaisia ympäri maapalloa joka hetki. Erilaisissa ongelmissa, hädässä ja surussa elävien ihmisten määrä on kuitenkin kasvussa, eivätkä kaikki tarvitsevat saa laadukasta ja riittävää apua. Seuraavan 50 vuoden aikana avun tarve tullee vain lisääntymään. Tämä johtuu siitä, että me ihmiskuntana puramme juuri nyt sydämestämme kaikkia vanhoja suruja ja murheita. Tämä vaihe laittaa meidät kaikki miettimään olemassaoloamme ja sen oikeutusta.  Älä kuitenkaan pelkää tätä vaihetta, sillä juuri tämä ponnistus itsessämme vie meitä reilun askeleen eteenpäin.

Alati kasvavaan avuntarpeeseen kaivataan lisää halukkaita ja vapaaehtoisia auttajia. Jos olet halukas auttamaan, tartu haasteeseen ja ryhdy auttajaksi. Ei ole väliä miten tahdot auttaa, kunhan ryhdyt töihin. Jos et tiedä miten voisit auttaa maapalloa ja sen asukkeja, voit ottaa tästä selvää kuuntelemalla sydäntäsi: se kertoo sinulle elämäntehtäväsi. Kaikilla meillä on jokin erityispiirre, joka on hyödyksi ihmiskunnan auttamiseksi.

Sinä olet ainutkertainen Pyyteettömän rakkauden luomus!

Ollessani nuori en tiennyt yhtään mitä voisin tehdä auttaakseni, vaikka minulla oli sisälläni palava tahto auttaa ja palvella. Tiesin sisälläni olevan jotain, mutta kun mikään reitti ei näyttänyt aukeavan edessäni, ajattelin tulleeni tähän maailmaan ilman minkäänlaisia lahjoja. Olin hukassa. Aikani kamppailtuani ja kasvettuani aikuiseksi, löysin itseni ja valaistuin. Löysin yhteyden todelliseen itseeni ja elämäntehtävääni. Se vahvisti minulle sen mitä olin jo ennakkoon tiennytkin: voisin palvella henkisen auttamisen ja opetustyöni kautta. Löytääksesi oman tapasi palvella, pitää sinun kääntyä sisäänpäin tutkimaan ja etsimään todellista itseäsi. Esitä itsellesi tärkeä kysymys: kuka minä oikeasti olen? Onko minussa joku muu kuin se, jonka näen peilistä kurkkimassa joka aamu? Esittäessäsi vakavasti itsellesi tämän kysymyksen ja tahtoessasi siihen vastauksen, näin tulee tapahtumaan. Saat vastauksen juuri oikealla hetkellä: kun olet valmis. Älä kiirehdi tai hätäile sen suhteen.

Olet jo nyt valmistautumassa elämäntehtävääsi tekemällä juuri sitä mitä nyt teet: kaikki tehtävät, joita teet elämäsi varrella, valmistavat sinua tulevaan tehtävääsi.

Säde 11 kehottaa meitä myös kiitollisuuteen. Klariel on tuomassa ihmiskuntaan kiitollisuuden energiaa. Hän auttaa sinua ymmärtämään sen suunnattoman vapauden joka seuraa siitä, kun annamme anteeksi ja katkeruuden sijaan kiitämme. Meidän täytyy ymmärtää ja nähdä kaikki elämän vaikeudet mahdollisuutena, voittaa itsemme, itsekkyytemme sekä kasvaa niiden avulla ihmisen mittaan. Meidän kaikkien on lopulta mahdollista kasvaa omaan ihmisyyden mittaamme, kunhan vain tutustumme itseemme. Miten tämä tarkalleen ottaen on mahdollista? Sinun tulee ajatella ja tarkastella kaikkia uskomuksiasi, pelkojasi sekä asioita, joita olet oppinut elämäsi varrella. Ovatko ne kaikki totta? Ovatko ne totta sinulle vai jonkun muun uskomusta, jonka olet omaksunut? Kiitos kiinnittää tajuntaamme rakkauden ja johtaa meidät lopulta oivaltamaan toisen päävihkimyksen oppiläksyt. Katkeruus ja takertuminen johtavat meitä yhä syvemmälle harhaan ja elämän mahdottomuuteen. Siispä astu rohkeasti pois vanhoista toimintamalleista ja kiitä kaikista asioista elämässäsi – vaikka olisit kohdannut vakavia menetyksiä tai sairautta elämässäsi. Kiitä elämää ja itseäsi, kun olet jaksanut läpi koettelemusten. Kiitä myös läheisiäsi ja jopa ventovieraita ihmisiä – myös silloin kun et jaa samaa näkemystä heidän kanssaan! Vain harjoittamalla kiitollisuutta voit löytää tien eteenpäin henkisellä polullasi.

Elämäntehtäväsi ymmärtämisessä sinua voi auttaa myös säteen mestari Quan Jin. Hän on näyttänyt eri elämiensä aikana, miten tahto palvella käännetään hyödyksi kaikille olevaiselle. Quan Jin palveli vuosituhansia Aasiassa eri tehtävissä. Hänet tunnettiin muun muassa Taran eri hahmoissa, sekä monissa elämissään opettajana eri puolilla Himalajan vuoristoa. Arkhai-enkeli Klariel puolestaan opastaa sinua löytämään kiitollisuuden elämääsi. Pyydä Klarieliä ja Quan Jiniä auttamaan sinua selvittämään oman elämäntehtäväsi sekä löytämään kiitollisuuden.