Kategoriat
Yleinen

Pekka Ervast, suuri Suomalainen tietäjä

Pekka Ervast (Petter Elias Ervast) oli suomalainen, joka vaikutti ja vaikuttaa yhä suomalaiseen hengen maisemaan. Hän oli ihmisen muodossa elänyt suuri mestari ja opettaja. Hänen opetuksensa vaikuttaa niin suomalaisessa hengen maisemassa kuin laajemmassa kollektiivisessa tajunnassa.  Ervast eli lapsuudestaan saakka henkisessä tietoisuudessa. Jo silloin hän tiesi henkisen kutsumuksen johdattavan henkisen työn pariin. Kävi kuitenkin niin, että elämän piti käydä vaikeamman kautta. Hän masentui, sillä hän ei saanut toteuttaa persoonallista haavettaan ryhtyä muusikoksi. Kirkosta ja uskonnosta hän löysi vain kaksinaismoraalisuutta ja ristiriitaa. Hän uhkasi Jumalaa, että riistäisi oman merkityksettömän elämänsä mieluummin kuin jäisi elämään ristiriitojen repimään maailmaan. Silloin Jumala puhutteli häntä ja näytti hänelle uuden suunnan. Ervast alkoi varttuessaan tutustua teosofiseen kirjallisuuteen ja sitä kautta pikkuhiljaa muistamaan sisäistä viisauttaan.

Ervast suuntasi katseensa sydämeensä ja alkoi etsiä omaa sisäistä uskontoaan. Niin hän myös löysi. Ervast luki paljon teosofista kirjallisuutta ja erityisesti H. P.  Blavatskyn tekstejä. Aikojen saatossa hän alkoi kirjoitella henkisiä näkemyksiään eri teosofisiin lehtiin ja liittyi Teosofisen seuran toimintaan. Myöhemmin hänestä tuli Teosofisen seuran pääsihteeri.

Teosofisen seuran puheenjohtaja Annie Besant tuli kerran Tukholmaan pitämään konferenssia, jossa Ervast istui kuuntelijoiden joukossa. Yhtäkkiä hän kysyi ääneen, että kuka on tuo henkilö, joka istuu yleisön joukossa ja loistaa niin kirkkaana! No Pekkahan se oli, Suomesta. Pekkan Korkein Minä loisti hänessä kirkkaana.

Ervastin vaikutus suomalaiseen henkisyyteen on monitahoinen. Teosofisen seuran ristiriitaisuuksien vuoksi hän hakeutui uudelle tielle ja niin hän mestarinsa inspiroimana perusti oman henkisen liikkeensä Ruusu-Ristin, joka toimii edelleen. Hänen kauttaan vuodatettiin valtava henkinen energia ja tietoisuus, jonka tuloksia hänen lukuisat kirjansa ja Ruusu-Ristikin ovat. Jokainen voi tutustua Ruusu-Ristin sanomaan liikkeen sivuilta www.ruusu-risti.net.

Kuuluin itsekin Ruusu-Ristiin pari vuotta ja oma kokemukseni sen toiminnasta on hyvä. En vaihtaisi sitä pois. Ervastin kautta vuodatettu viisaus on iätöntä ja ajatonta. Minun ei kuitenkaan kuulunut kulkea sitä tietä pidemmälle. Sain noihin aikoihin suoran ja äärimmäisen syvän yhteyden Ervastin henkeen ja hänen kirjojensa kautta pääsin eteenpäin. Hänen valonsa oli hyvin kirkas ja se johdattaa minua edelleen. Eilen otin käteeni jälleen pitkästä aikaa Ervastin kirjan Jälleensyntymisen mysteerejä. Sieltä löytyi välittömästi ajankohtaisia eväitä oman tieni kulkemiseen tässä hetkessä. Tämä osoittaa, että hänen kauttaan vuodatettu ajaton viisaus toimii edelleen tänä päivänä, vaikka henki ja tietoisuus on alati muutoksessa. Kaikkia vanhoja tekstejä tulisi mielestäni kuunnella hiljaa ja antaa päivitetyn viisauden puhua kirjoitetun tekstin takaa.                                              

Henkiset vuodatukset ja niiden voima  

Yhdeksän kertaa vuodessa tajuntaamme ja olentoomme, mukaan lukien kehoomme, vuodatetaan suuri energia- ja tietoisuuspulssi. Sen avulla ihminen jaksaa elää ja ottaa vastaa elämän myrskyt ja kärsimykset. Kun kuuntelee hiljaa, pystyy kuulemaan jokaisen impulssin sanoman. Pitää vain tietoisesti ottaa vastaan.

Melkein vuosi sitten yhden tällaisen valoimpulssin aikana tapahtui jotain merkittävää. Mutta ensin taustaa. Ervast kävi eläessään läpi useita vihkimyksiä – jopa ensimmäisen ns. Isän vihkimyksen, jolloin hän valaistui ja meni vielä valaistumistakin pidemmälle. Isän vihkimyksen jälkeen alkaa lopullinen mestaroituminen, jolloin meistä tulee jonkin henkisen säteen (12 valosädettä) Mestarin oppilaita. Silloin alamme kehittää ja luoda täydellistä kehoa: aurinko- tai valokehoa. Kun olemme puhdistaneet itsestämme kaikki tunteet ja tunnesiteet kaikkiin kolmeen kehoomme (fyysis-eetteriseen, astraaliseen ja mentaaliseen kehoon), synnytämme täydellisen mestaroitumisemme.                                                                                

Juuri tämän ystävämme ja opettajamme Ervast teki. Hän loi itselleen aurinkokehon ja saavutti lopullisen mestaruutensa. Hänestä tuli uusi kristalli ihmiskuntamme valoksi. Jokaisen olisi hyvä sytyttää kynttilä, hiljentyä ja kiittää Ervastia tämän suuresta ponnistuksesta ja saavutuksesta ihmiskuntamme hyväksi. Tämä on suuri tapaus ja kiitollisuuden aihe meille kaikille ja kultaisen ajan alulle. Ervastin ja monen muun hänen kaltaisensa henkilön mestaroitumisen kautta ihmiskunnan kollektiivinen tajunta muuttuu joka kerta yhä kirkkaammaksi ja valoisammaksi. Muita tunnettuja olentoja, jotka ovat viimeisen 100 vuoden aikana tulleet valomestareiksi, ovat esim. Rudolf Steiner, Djwhal Khul, Swami Sri Yukteswar Giri, ja Mark L. Prophet.

Henkisen kehityksen tietä edessämme on siis avattu ja avataan vastakin. Sitä kohotetaan ja kirkastetaan, jotta yhä useammat voisivat tarttua arjen haasteisiin, tietoiseen vastuun ottamiseen oman persoonansa kehittämisestä, voidakseen lopulta yhdistyä sisäisen Kristuksensa valoon.  

Pekka Ervastin hengessä.  

Juha  29.9.2011